Lisäravinteet auttavat treenissä

Lisää vauhtia rasvanpolttoon

Laihdutuksessa oikea ruokavalio sekä riittävä treeni ovat kaiken a ja o. Tämän lisäksi laihduttaja voi tehostaa laihdutustahtiaan erilaisilla lisäravinteilla. Erinomaiset tuotteet rasvanpolttoon ovat esimerkiksi tutkitusti tehokkaat vihreä tee -kapselit, jotka tehoavat itsepäisempäänkin rasvaan. Kapseleiden nauttimisen ohessa nopeaan laihdutustulokseen pyrkivä perusterve ihminen voi korvata osan päivän aterioista erilaisilla ateriakorvikkeilla, jotka sisältävät monipuolisesti kaikkia ravinteita.

Kreatiinilisä

Kreatiinia tarvitaan erityisesti lihasten tekemiin nopeisiin suorituksiin. Sitä voidaan käyttää lihasmassan kasvattamiseen. Kreatiinin nauttiminen kannattaa yhdistää hiilihydraattia sisältävän ruuan tai juoman nauttimiseen. Näin se saa mahdollisuuden kulkeutua lihaksiin mahdollisimman tehokkaalla tavalla. Itseasiassa kreatiinin kulkeutumista lihaksiin on verrattu insuliinin käyttäytymiseen. Erilaiset palautusjuomat, jotka sisältävät runsaat määrät sekä hiilihydraattia että proteiinia, auttavat kuljettamaan kreatiinia tehokkaalla tavalla kohti lihaksia. Kreatiinin käyttö sopii erityisesti sellaisille urheilijoille, joiden kehittymisessä on alkanut laskuvaihe.

D-vitamiini

D-vitamiini saattaa auttaa jonkin verran treenituloksiin. Kenties sen suurin vaikuttamiskeino on sairauspäivien vähentyminen riittävän D-vitamiinin saannin kautta. Toisaalta liian vähäisen D-vitamiinin saannin on todettu vaikuttavan esimerkiksi siihen, että suorituskyky on urheillessa heikko ja lihasten koko on pieni.

Beeta-alaniini

Beeta-alaniinin on todettu vaikuttavan positiivisella tavalla urheilijan suorituskykyyn sellaisissa lajisuorituksissa, jotka kestävät 60 sekunnista 240 sekuntiin.

BCAA sekä leusiinihqdefault (2)

Haaraketjuisten aminohappojen eli BCAA:n sekä leusiinin ja leusiinin johdannaisten oletetaan auttavan treenaajaa jonkin verran joissakin tilanteissa. Tutkimusten kautta saatu tieteellinen näyttö ei kuitenkaan ole vielä kovin kattavaa, joten aihetta tulisi tutkia lisää, jotta näiden lisien mahdollisista hyödyistä saataisiin varmaa tietoa.

Omega-3 –rasvahapot

Omega-3 –rasvahappojen erinomaisista ominaisuuksista puhutaan nykyisin paljon. Muiden hyvien ominaisuuksiensa lisäksi niitä voidaan käyttää myös lihaskasvun tukena.

Hiilihydraattilisän nauttiminen harjoittelun jälkeen

Hiilihydraattilisän nauttimista voi kokeilla sellaisissa tilanteissa, joissa seuraavaan harjoittelukertaan on aikaa vain vähän esimerkiksi turnausten aikana, tai jos seuraavaan ruokailuun on vielä runsaasti aikaa. Esimerkiksi hunajaa ja marjoja voi nauttia tällaisissa tilanteissa. Mustikka on havaittu erityisen tehokkaaksi tällaisessa käyttötarkoituksessa.

Betaiini

Betaiini saattaa tehostaa voimantuottamiskykyä jonkin verran tehostaen treenejä. Samalla sen käyttö saattaa näkyä lihasmassan lievänä kasvuna.

Glysiini-arginiini-ketoisokapronihappo

Glysiini-arginiini-ketoisokapronihappo voi tehostaa aloittelevien kuntosaliharjoittelijoiden anaerobista suorituskykyä jonkin verran. Hapon hyödyistä ei kuitenkaan ole riittävästi tieteellistä näyttöä, jotta sen positiivisista vaikutuksista oltaisiin yhtä mieltä.

Nitraatti

Kestävyysurheilijat sekä kuntosaliharjoittelijat saattavat hyötyä nitraattilisästä – hiirillä tehdyissä kokeissa nitraattilisän on todettu parantavan lihasten voimaa.

Glukosamiinisulfaatti ja muut nivelvalmisteet

Tietyistä ravintolisistä, kuten glukosamiinisulfaatista, saattaa olla hyötyä nivelvaivoista kärsivälle. Tieteellistä näyttöä tällaisten valmisteiden toimivuudesta ei kuitenkaan ole vielä kovin paljon.

Lisäravinteista tukea treeniin!

Kun nyt olet lukenut tietoa siitä, miten monin eri tavoin erilaiset lisäravinteet voivat hyödyttää treenaajaa, saatat pohtia, mistä tällaisia lisäravinteita on mahdollista hankkia ja paljonko ne mahtavat maksaa. Jos kiinnostuit lisäravinteista ja haluat ostaa niitä oman treenisi tueksi, kannattaa vierailla sivustolla lisäravinne.fi, jonne on koottu valikoima lisäravinteita myyviä verkkokauppoja. Näin lisäravinteiden hankkiminen on helppoa ja vaivatonta – lisäravinteet ovat vain muutaman klikkauksen päässä!