Kaunis ulkonäkö lääketieteellisin keinoin

Lääketiede tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja oman kauneuden kohentamiseen

Lääketieteen keinoin voidaan esimerkiksi korjata arpia, muotoilla huulia, kohottaa kasvoja, muokata nenää, kohottaa otsaa, siirtää rasvaa kasvoihin, leikata silmäluomet, muotoilla korvat, muokata rintoja sekä tehdä rasvaimuja ja rasvansiirtoja.

Kauneuskirurgialla parannusta ulkonäköön

Nykyaikainen kauneuskirurgia tarjoaa siis monenlaisia vaihtoehtoja, olitpa sitten tyytymätön nenääsi, rintoihisi tai vaikkapa silmäluomiisi – kannattaakin tutustua huolellisesti näihin vaihtoehtoihin ennen leikkauspäätöksen tekemistä. Valintaa tehdessäsi kannattaa muistaa, ettei edullisin vaihtoehto ole välttämättä tässäkään asiassa se paras vaihtoehto – keskustelu hoitavan lääkärin kanssa alustavan hoitoarvion laatimista varten onkin tärkeää ennen varsinaiseen hoitoon hakeutumista.

Rintojen muokkaaminen kirurgisin toimenpitein

Moni pitää rintoja naisellisuuden symbolina, mikä saattaakin olla suuri syy siihen, että monet naiset pohtivat jossakin vaiheessa rintojensa muokkaamista kirurgisin toimenpitein. Esimerkiksi painonvaihtelu, raskaus ja imetys sekä ikääntyminen saattavat vaikuttaa rintoihimagesin siten, että nainen kokee tarpeelliseksi rintojen muokkaamisen kirurgisin toimenpitein.

Rintoja voidaan muokata joko kohottamalla, suurentamalla tai pienentämällä. Jos harkitset rintojesi muokkaamista, kannattaa ottaa yhteyttä kauneuskirurgian konsulttiin, joka arvioi tilannetta kanssasi. Konsultti osaa kertoa erilaisista toimenpidevaihtoehdoista sekä niihin liittyvistä riskeistä. Samalla saat mahdollisuuden kysyä asiantuntijalta siitä, miten toimenpide käytännössä etenee, ja miten siihen tulee valmistautua. Jälkihoidosta huolehtimisesta on myös hyvä puhua jo etukäteen. Voit tutustua vastaanotolla kuviin, jotka on otettu asiakkaista ennen leikkausta ja leikkauksen jälkeen. Hoitosuunnitelman sekä toimenpidesuunnitelman laatiminen ovat tärkeä osa leikkauksen suunnittelua. Kustannusarvio on myös tärkeä näkökulma, joka vaikuttaa leikkauspäätöksen tekemiseen. Konsultin lisäksi myös kirurgi arvioi tilannettasi ennen leikkauspäätöstä. Suomessa rintojen kauneusleikkauksia tehdään ainoastaan täysi-ikäisille.

Ikämuutoksia voi häivyttää pienten kirurgisten toimenpiteiden avulla

Jo pienillä kirurgisilla toimenpiteillä voidaan saada aikaan yllättävän suuria muutoksia ikääntyvän ulkonäössä. Ikääntyvän katse saattaa näyttää väsyneeltä esimerkiksi raskaiden luomien vuoksi. Tähän auttaa pieni kirurginen toimenpide. Raskaista luomista voi olla myös selkeää lääketieteellistä haittaa, koska tällaiset luomet rajaavat helposti näkökenttää. Kyseessä ei siis aina ole välttämättä pelkästään esteettinen haitta. Silmäluomen leikkaaminen ei vaadi nukutusta, vaan ainoastaan paikallispuudutuksen. Leikkaus ei myöskään kestä kauan – ainostaan suunnilleen 20 minuuttia silmäluomea kohti. Toipuminen leikkauksen jälkeen kestää tavallisesti suurinpiirtein viikon verran, mutta mustelmia saattaa esiintyä kolmisen viikkoa leikkauksen jälkeen. Ikääntymisen myötä iholle saattaa myös ilmestyä erilaisia häiritseviä luomia, joiden poistaminen on pieni kirurginen toimenpide, mutta vaikuttaa suuresti ulkonäköön.

Kaikissa toimenpiteissä ei tarvitse turvautua kirurginveitseen, vaan pistokset riittävät

Otsaryppyjen hoitoon riittävät botuliinia sisältävät pistokset. Pistoshoitoja voidaan käyttää myös esimerkiksi huulten ja poskipäiden täyttämiseen.