Kalaöljy parantaa aivojen toimintaa

Kalaöljyn sisältämät rasvahapot ovat ehdottomasti aivojen superruokaa. Rasvahapot vaikuttavat aivoissa monella hyödyllisellä tavalla, joten aivojen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta rasvahappojen saaminen on erittäin tärkeää. Omega-rasvahapot ovat erityisen tärkeitä aivoille ja elimistölle. Ne sisältävät pehmeää tyydyttömätöntä rasvaa ja ovat ihmiselle myös osittain välttämättömiä. Omega-rasvahappoja on vaikea saada suoraan ravinnosta tarvittavia määriä, joten niitä kannattaa nauttia myös ravintolisänä, vaikkapa kalaöljyn muodossa.

Kalaöljy sisältää tärkeitä omega-3 -rasvahappoja

Kalaöljy sisältää noin 50 eri rasvahappoa, joten se on verraton keino lisätä rasvahappoja ruokavalioon. Tohtori Tolosen kalaöljy e-epa 500 mg sisältää runsaasti EPA eli eikosapentaeenihappoa, joka on erityisen terveellinen omega-3 -rasvahappo, jota esiintyy paljon kalan rasvassa. Omega-3 -rasvahappo pitää yllä aivojen pitkäkestoista muistia ja ehkäisee aivojen vanhenemismuutoksia. Rasvahapot vaikuttavat myös ihmisen stressitasoihin positiivisella tavalla. Kalaöljy onkin ravitsevaa sekä mielelle, että muistille. Kalaöljyn on todettu edistävän myös masennuslääkkeiden toimintaa. Mielialavaihtelut vähenevät ja samoin tapahtuu aggressiiviselle käytökselle. Myös erilaiset tulehdustilat ja taudit heikkenevät rasvahappojen toimesta. Kalaöljy tukee syöpähoitoja ja se suojaa alkoholin haittavaikutuksilta. Hyötyjä on niin paljon, että omega-3 -rasvahapot ja kalaöljy tulisi kuulua jokaisen ihmisen päivittäiseen elämään ja ruokavalioon. Kalaöljy on kätevä lisäravinne, joka on helppo kulauttaa alas nestemäisen kalaöljyn tai kapselin muodossa, vaikka ruokailun yhteydessä.

Kalaöljy sisältää paljon hyödyllisiä rasvahappoja.

Kalaöljy sisältämät rasvahapot ovat terveellisiä ja tukevat aivojen kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Kalaöljy osana naisen elämää

Naisille kalaöljy tarjoaa helpotusta kuukautiskipuihin ja se ehkäisee myös ennenaikaista synnytystä. Odottavalle äidille ja sikiölle kalaöljy tarjoaa monia hyviä ominaisuuksia. Kalaöljy suojaa odottavaa äitiä masennukselta. Raskaana olevan naisen nauttima kalaöljy ehkäisee syntyvän lapsen allergioita. Kalaöljyllä on myös merkitystä myöhempiin käytöshäiriöihin ja lapsen liikalihavuuteen. Raskausaikana omega-3 -rasvahapon tarve on niin suuri tulevalla äidillä ja sikiöllä, että se ei täyty ilman ravintolisän käyttöä. Kalaöljyn nauttiminen raskausaikana onkin ennakkolahja tulevalle lapselle, koska se parantaa selvästi lapsen mahdollisuuksia terveeseen elämään. Synnytyksen jälkeen kalaöljy ehkäisee synnytyksen jälkeistä masennusta, joten kalaöljyä ei kannata unohtaa vielä synnytyksen jälkeenkään.